Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρά ερυθρότητα, πρήξιμο, ευαισθησία και μούδιασμα στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Περιστασιακά μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες γύρω από την περιοχή θεραπείας. Αυτό είναι ένα μέσο αποτέλεσμα της ένεσης. Ο ερεθισμός είναι βραχυπρόθεσμος και γενικά εξαφανίζεται σε μια μέρα ή δύο. Εάν ο ερεθισμός συνεχιστεί ή αν προκύψουν άλλες αντιδράσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως.

 

Αντιμετώπιση των ρυτίδων

 1. Αποφύγετε να αγγίζετε την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία για τρεις έως τέσσερις ώρες.
 2. Παραμείνετε σε όρθια θέση για τρεις έως τέσσερις ώρες.
 3. Μην ασκείτε εντατική άσκηση για 24 ώρες μετά τη θεραπεία.
 4. Δεν επιτρέπεται να ταξιδέψετε εντός 48 ωρών.
 5. Εξασκείται τις υπό θεραπεία μυϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια των τριών έως τεσσάρων ωρών αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς η τοξίνη λειτουργεί καλύτερα στους ενεργούς μύες.

Dermal Fillers

 • Λίγο μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρξει ελαφρά ερυθρότητα, οίδημα, κάποια ευαισθησία και κνησμός στον τόπο των περιοχών που έχουν υποστεί αγωγή. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα της ένεσης. Είναι μόνο προσωρινή και κατά κανόνα θα εξαφανιστεί σε μία ή δύο μέρες.
 • Όταν γίνει έγχυση στα χείλη, η αρχική διόγκωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Μερικοί ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν πρήξιμο για μια εβδομάδα και τα χείλη να φαίνονται άνισα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η άμεση εμφάνιση των χειλιών μετά τη θεραπεία δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε τις περιοχές που έχουν υποστεί αγωγή για τουλάχιστον έξι ώρες. Μετά από έξι ώρες, οι περιοχές μπορούν να πλυθούν απαλά με σαπούνι και νερό και μπορεί να εφαρμοστεί ελαφρύ μακιγιάζ.
 • Εάν η περιοχή είναι ευαίσθητη, εφαρμόστε λίγο πάγο στο χώρο της θεραπείας.
 • Μην ασκείτε εντατική άσκηση αμέσως μετά τη θεραπεία.
 • Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τον ήλιο, καθώς η έκθεση στον ήλιο θα μειώσει την αντοχή του προϊόντος. Μην κάνετε σάουνα και μην εκτεθείται σε ακραίες θερμοκρασίες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία.
 • Μασάζ στον τόπο θεραπείας αν βιώσετε σκληρία.
 • Μην εφαρμόζετε κρέμες που περιέχουν άλφα υδροξυοξέα.
 • Αποφύγετε τον ήλιο και βάζετε πάντοτε αντιηλιακή κρέμα.
 • Οι ασθενείς που έπασχαν από άφθεις στο παρελθόν θα πρέπει να σημειώσουν ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι η ένεση οποιουδήποτε προϊόντος γύρω από τα χείλη μπορεί να προκαλέσει υποτροπή επιχείλιου έρπητα.
 • Οι ασθενείς που λαμβάνουν ασπιρίνη, μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, αντιπηκτικά ή οποιαδήποτε άλλα παρόμοια φάρμακα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την αιμορραγία και τους μώλωπες στα σημεία της ένεσης.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok